top of page

Historien om Københavns Amatørdanse Forening


Sportsdanserforeningen KAF (oprindelig Københavns Amatørdanse Forening) blev grundlagt den 1. november 1967, som en af de første amatørklubber i Danmark i nyere tid. Stifterne var en kreds af den tids topdansere, som var utilfredse med de eksisterende forhold og mulighederne for at komme til at danse turneringer mod hinanden.

 

De første år var der ikke ret meget gang i den, i hvert fald ikke set fra de menige medlemmers side. Man vidste, at man var medlem af en forening, og man kunne købe billige togbilletter (sportsbilletter), når man skulle med danseskolen til turnering.

 

KAF arrangerede fra begyndelsen turneringer, men det var kun muligt at arrangere turneringer for ynglinge, voksne og seniorer - og der var kun råd til 1 dommer hver gang. Turneringerne foregik ofte i Borgernes Hus i Rosenborggade ved Nørreport i en sal, der var alt for lille og med alt for mange mennesker. Men der var stemning.

 

Efter et par år, måtte der ske noget. Vi vovede pelsen og lejede hver onsdag aften en sal i "Foreningen af 1860", der også lå ved Nørreport. Vi havde en spolebåndoptager og ét bånd. Båndoptageren blev stillet op på scenen og båndet blev startet. Når båndet var færdigt, var træningen forbi, og vi gik hjem igen. Det bør for god ordens skyld tilføjes, at Hardy stod i baren og var klar til at servere en forfriskning, hvis der var behov for det. Efter en kort periode, hvor vi havde lejet os ind hos Andersen & Jensen i Borups Allé, var vi så heldige, at Grøndal Centret blev etableret. Egentlig skulle bygningerne have været revet ned, men efter en fælles indsats fra næsten alle idrætsklubber og Københavns Kommune blev centret etableret.

 

Grøndal Centret har siden været hjemsted for KAF.

 

Dansemæssigt har KAF også stået stærkt i de år, der er gået.

 

HANS HENRIK OG ANNE MARGRETHE LAXHOLM

ALLAN TORNSBERG

JENS WERNER OG CHARLOTTE JØRGENSEN

HOLGER NITSCHE OG CHARLOTTE EGSTRAND

Alle har de trådt deres dansesko i KAF og alle er de endt som verdensmestre.


Næsten lige så godt gik det for ERIK HANSEN, MARION NIELSEN og CHARLOTTE IDING der alle deltog i finalerne i mange internationale mesterskaber.

 

Også i fremtiden vil KAF satse på at være den førende klub i København.

 

KAF - STEDET HVOR VERDENSMESTRE BLIVER TIL.

KAFS HISTORIE

bottom of page